St Olavsloppet 26-29 juni
St Olavsloppet är en landsvägsstafett på ca 34 mil som pågår i 4 dagar och går längs den natursköna St Olavsleden från Trondheim och vidare till Stiklestad, Sandvika, Åre, Mörsil, Alsen, Rödön och över till slutmålet i Österund. Loppet passar alla, elit som motionär. Alla varianter av lagbildningar är möjlig, tex klubblag, företagslag eller kompisgäng.

ÅEC Run N Bike 29 juni
16 km löpning + 30 km cykling = sant!
Detta är 2/3-delar av Nordens tuffaste multisportrace – stigar, stenar, rötter, fjällutsikt, teknisk löpning och utmanande cykelstigar. Det här är ingenting för den som föredrar asfalt.

Åre Extreme Challenge 29 juni
Nordens första och största multisporttävling!
Varje sommar sedan 1997 tar sig deltagarna i Åre Extreme Challenge från starten nedanför Tännforsen, på älv, över berg och utefter stigar, till målet på Åre torg. Tävlingen växer sig större för varje år och lockar idag även till sig världseliten i multisport.

Åre Bike Festival 3 - 7 juli
Norra Europas största cykelfestival är tillbaka för nionde gången. Fullspäckat program med massor med roliga programpunkter för både stora och små, nybörjare och experter.

Swedeman Extreme Triathlon 20 juli
Är precis som namnet antyder en mer extrem och utmanande variant av ett triathlonlopp! Loppet går genom vår vackra jämtländska natur – simma under Tännforsen, cykla i utmanande terräng och avsluta med ett mjölksyrepass på Åreskutan.

Västgård Game Fair 26-28 juli
Ta del av mässan, kolla på uppvisningar, lyssna på föreläsningar, njut av livemusik på kvällen och framförallt – umgås. En myllrande mötesplats för alla åldrar!

KIA Fjällmaraton 27 juli - 3 aug
För dig som vill ta din fjällöpning till nya höjder erbjuds en vecka fylld av upplevelser och lopp. 

Åre Höstmarknad 27 - 29 september  
Åre Höstmarknad är en färgsprakande familjefest där marknadsknallar, producenter, besökare och bybor tillsammans gör detta till höstens stora händelse i Jämtland med över 20 000 besökare. Ta chansen att strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av musik, restauranger och olika aktiviteter. 

Åre Höstlov 26 oktober - 2 november
Höstlovet i Åre är en vecka fylld av mys och upplevelser för hela familjen!
Pyssel, äventyrsbad, fackeltåg, tunnbrödsbak, ponnyridning och en massa andra skojiga aktiviteter. I Vildmarkscampet, själva hjärtat under höstlovet, finns olika tipis att krypa in i och utforska. Här kan du lära dig att göra upp eld, tälja, lyssna på spännande historier kring lägerelden, kolla på teater, lära mer om djur och natur, mumsa på grillade äpplen och annat gott.

Det finns maaaaassor av fler aktiviteter i Åre.
För Zipline, cykla downhill och allt mellan himmel och jord, vänligen kontakta:
Explore Are
Camp Are