Juni

St Olvasloppet, är ett 4 dagar långt landsvägsstafett mellan Trondheim och Östersund. Som arrangeras i år för 29:e gången. Startar i Östersund den 28 juni och slutmål är i Trondheim den 1 juli. Loppet går efter den natursköna ” Sta Olovsleden” med etappmål i Levanger, Sandvika och Åre.

Juli

Åre Bike Festival 4-9 juli Sommarens stora cykelhappening med tävlingar, freeridecamps, clinics, filmvisningar och party.  Crosscountry, all mountain, enduro, freeride, downhill, dirt, pumptrak.   

Haglöfs Åre Extreme Challenge, 1 juli är nordens första multisport tävling som startades 1997. Tävlingen går i Åres fantastiska omgivningar och består av paddling, fjällöpning och mountainbike.

Augusti

Fjällmaratonveckan29 juli- 5 aug Flera lopp under veckan. Halvmaraton, Öppet fjäll, Vertical km, Kvartsmaraton, Sprinten och Fjällmaraton. 

September

 Åre Höstmarknadseptember 29 sep - 1 okt Hela Åre fylls med utställare och besökare och det skapas en underbar atmosfär med många återseenden, nya möten och handel. Programutbudet sträcker sig från morgon till kväll med mycket att ta del av och prova på.

Höstlov i Åre 30 okt - 5 nov  aktiviteter för alla sinnen där upplevelser och tid tillsammans står i centrum. Pyssel, friluftscamp, scoutliv, disco, yoga, korvgrillning och fackeltåg blandas med äventyr som zipline, mountaincart och skärmflyg. Strosa runt i Åre by och titta in i butikerna som har stort utbud av allt från mode, friluftsliv och hantverk. Passa även på att äta gott och njuta av mysig atmosfär på restauranger och caféer.