Båttur på Kallsjön 17 juni - 12 augusti
M/S Drottning Sophia erbjuder storslagna turer på Kallsjön, vid Åreskutans fot. Fartyget från 1904 har en spännande historik och är ett attraktivt utflyktsmål i Kallbygden. Vid vissa avgångar serveras lunch eller Afternoon Tea. 

Åre Bike Festival 4 - 8 juli
Norra Europas största cykelfestival är tillbaka för åttonde gången. Fullspäckat program med massor med roliga programpunkter för både stora och små, nybörjare och experter.

Kulturvandring i Fröå Gruva 6, 13, 20 juli + 10 augusti
En rundvandring kring Fröå Gruva med historiska inslag. 

Ridläger 9 - 20 juli
Kom upp till de norrländska vidderna och damma av ridkunskaperna. I år kör Åre Ridklubb halvdagsridläger på sin anläggning i Björnänge.  

Västgård Game Fair i Kall 27 - 29 juli
Lantliv- och vildmarksmässa vid Åreskutan och Kallsjön som har fokus på lant- och friluftsliv med fiske, jakt, motor, skog, hund och häst. Häst- och hunduppvisningar, Mini Game-fair för barnen och testa på erbjuds. 

Fjällmaraton 28 juli - 4 aug
För dig som vill ta din fjällöpning till nya höjder erbjuds en vecka fylld av upplevelser och lopp. 

Guidad tur på Njarka sameläger 5 juli - 10 aug , tor + fre
I samelägret får du veta mer om samernas liv och kultur. Prova på allt från lassokastning till bakning av glödkakor. I inträdet ingår tillgång till kanoter, båtar och fiske i viken. 

Åre Golfvecka 30 juli - 4 augusti
Välkomna till Åres golfbana, en av fjällvärldens vackraste. 

Pilgrimsvandringar 4 augusti, 25 augusti och 2 september
Pilgrimsvandringar vid b la Pyramiderna, Hållandsgården och Åre gamla kyrka. 

Bäversafari 4, 11, 18 juli och 8 augusti
Ta med hela familjen på en riktig naturupplevelse tidig kväll! Ni cyklar och vandrar ut till bäverdammen där man ofta kan se bävrarna bygga på sina dammar eller gnaga ner små träd. 

Swedeman Xtreme Triathlon 11 August
Simma under Sveriges största vattenfall, cykla i den norrländska vildmarken och spring uppför 2000 meter hård terräng och njut av de fantastiska vyerna. 

Åre Höstmarknad 28 - 30 september  
Åre Höstmarknad är en färgsprakande familjefest där marknadsknallar, producenter, besökare och bybor tillsammans gör detta till höstens stora händelse i Jämtland med över 20 000 besökare. Ta chansen att strosa runt på Åres gator i dagarna tre och njut av musik, restauranger och olika aktiviteter. 

SWEARE Åre Trail Tour 28 - 30 september  
Samtidigt som Åre Höstmarknad går det flera lopp av stapeln uppe på fjället. Kom upp och njut av en helg fylld av olika utmanande lopp i olika distanser. Missa till exempel inte 7K Night Run, en reflexbana som du följer i pannlampans sken.